Beograd, Novi Sad, Subotica 25.04.2021

25 apr,2021 | Vesti

Međunarodni plivački miting “Sve prolazi Zvezda traje” u organizaciji plivačkog kluba Crvena Zvezda, ove godine okupio je 773 plivača iz Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Miting je održan 24.04.2021. na bazenu SC 25. Maj- Milan Gale Muškatirović u Beogradu.

Naši plivači, predvodjeni trenerom Biljanom Šondić, osvojili su dve medalje. Marta Konstantinov prvo mesto u disciplini 100m prsno i Martin Ćirković drugo mesto u disciplini 200m prsno.Istog dana, u Novom Sadu na bazenu Slana Bara Klisa, održan je tradicionalni Uskršnji miting. Za naš klub plivao je 31 takmičar u pratnji trenera Aleksandre Crevar, Marka Spasova i Nebojše Vasovića. Većini malih takmičara ovo je bilo prvo učešće na takmičenju. Sa ukupno 269 učesnika iz 19 klubova, naši plivači ostvarili su sledeće rezultate.

Nina Čiča osvojila je prvo mesto u disciplini 100m prsno, Olga Gavrilović treće mesto u disciplini 50m prsno i Vuk Samardžija treće mesto u disciplini 50m delfin.Naše plivačice Danica Konstantinov i Srna Milutinović se ovog vikenda nalaze u kampu mladih plivača u Subotici. Na ovom takmičenju su nastupile kao predstavnici Plivačkog Saveza Vojvodine. Danica je osvojila drugo i treće mesto u disciplinama 100m mešovito i 50m ledjno, a Srna dve bronzane medalje u disciplinama 50m kraul i delfin.