“Karneval Pančeva” 18.06.2023.

19 jun,2023 | Vesti

Posle duge sezone kiša i ne baš tako sjajne vremenske prognoze, oblaci nad našim gradom su se ipak sklonili i obećavali su lep i sunčan dan, kakav je, napokon, osvanuo u nedelju, 18.06.2023.
Plivački miting “Karneval Pančeva”, jubilarni, deseti.

Pančevački bazen (otvoreni), ugostio je svoje prve kupače u ovoj godini i to takmičare iz 16 klubova koji su sa svojih 170 takmičara, učinili ovo takmičenje posebnim.

Prognoza je poslednjih dana bila više nego loša, pa bismo se ovim putem zahvalili, što su uprkos svemu, odlučili da nas obraduju svojim učešćem, naši dragi sportski prijatelji iz plivačkih klubova BARAKUDA, BEOGRADSKI PLIVAČKI KLUB, CRVENA ZVEZDA, LESKOVAC, NAPREDAK, OLIMP, PARTIZAN, PROLETER, PROSWIM, SOMBOR, SPARTA, SPARTAK PROZIVKA, SREM, UŠĆE i VOJVODINA.

Naš klub na ovom takmičenju, predstavljalo je 46 plivača.

Plivači trenera Biljane Šondić – Martin Ćirković, Dagmar Husarik, Marta Konstantinov, Stefan Miltenović, Andrea Nađ, Katarina Periz i Andrea Poljak.

Plivači trenera Aleksandre Crevar – Sara i Aleksa Bokun, Nina Čiča, Danica Divljak, Danica Konstantinov, Ognjen Mitić, Magdalena Pantić, Andrea Ratković, Vuk Samarđžija, Sara Šimon i Lena Šdiku.

Plivači trenera Vlatke Matić – Andrej i Luka Filipović (prvo takmičenje), Jovan Gavrilović, Martin Husarik, Milutin Jocić, Njegoš Knežević, Jelisaveta Lazić, Mila Matić, Sanja Matić, Damjan Milosavljev, Vidak Nestorovski, Uroš Nikolić, Luka Obrađan, Miloš Pantić, Ivona Pavlović (prvo takmičenje), Filip Popov, Ilija Pušelja, Aleksandar Radevski, Djordje Savović (prvo takmičenje), Filip Tanaskovski (prvo takmičenje), Milica i Miona Tintor, Vukašin Topić, Djordje i Luka Torbica, Darija Veličkovski, Vuk Vladisavljević i Vasilije Živanović.

Sa najviše prijavljenih takmičara, kao klubu domaćinu, što je i za očekivati, naši takmičari našli su se na prvom mestu i po broju osvojenih medalja. Ukupno je osvojeno 79 medalja, od kojih su 43 zlatne, 22 srebrne i 14 bronzanih. Sa peharom u ruci i kao najuspešniji u svojoj kategoriji, proglašeno je čak 7 naših članova.

Štafete 8x50m prsno u sastavu Nađ, Konstantinov M., Miletnović, Mitić, Čiča, Živanović, Husarik D, Ćirković sa vremenom 5:02.29 i 4x100m mešovito, Poljak, Ćirković, Husarik D., Miltenović sa vremenom 4:35.33 prva mesta, a 4x100m mešovito u sastavu Konstantinov D,. Čiča, Mitić, Bokun A. sa vremenom 5:04.14 treće mesto.

Zlatne medalje:
50m kraul – Jocić, Pantić, Lazić
50m leđno – Jocić, Pantić
50m prsno – Pušelja, Lazić
50m delfin – Jocić, Pantić
100m kraul – Periz, Konstantinov D., Šdiku
100m leđno – Periz, Konstantinov D.
100m prsno – Ćirković, Živanović, Nađ, Konstantinov M., Konstantinov D.
100m delfin – Samarđžija, Šimon, Divljak, Veličkovski
200m kraul – Miltenović, Šdiku
200m leđno – Divljak, Bokun S.
200m prsno – Ćirković, Mitić, Obrađan, Nađ, Konstantinov M., Šdiku
200m delfin – Husarik D.
200m mešovito – Bokun S.
400m kraul – Miltenović, Šdiku
400m mešovito – Mitić, Čiča, Divljak, Ratković

Srebrne medalje:

50m kraul – Milosavljev, Tanaskovski
50m leđno – Milosavljev, Matić, Lazić
50m delfin – Matić
100m kraul – Poljak
100m ledjno – Bokun S., Poljak
100 prsno – Miltenović, Mitić, Obrađan, Pantić
100m delfin – Husarik D., Konstantinov D., Ratković
200m kraul – Bokun A.
200m leđno – Poljak
200m prsno – Živanović, Pantić
400m kraul – Tintor
400m mešovito – Veličkovski

Bronzane medalje:
50m leđno – Husarik M., Pavlović
50m prsno – Torbica Đ.
50m delfin – Husarik M., Milosavljev, Lazić
100m kraul – Bokun S.
100m leđno – Divljak
100m prsno – Topić
100m delfin – Nestorovski
200m leđno – Tintor
200m mešovito – Bokun A., Pantić

Kao najuspešniji takmičari u svojim kategorijama proglašeni su:
– Jelisaveta Lazić u kategoriji 8 godina
– Miloš Pantić u kategoriji 9 godina
– Milutin Jocić u kategoriji 10 godina
– Lena Šdiku u kategoriji 11 godina
– Marta Konstantinov i Martin Ćirković u kategoriji 15 godina
– Andrea Nađ u kategoriji 16 godina

Nadamo se, da je ovo takmičenje ostavilo dobar utisak i da su svi osim medalja, kući odneli i lepe uspomene. Takođe nas raduje, što smo u publici prepoznali i lica naše dece i njihovih roditelja, kako iz obuke, tako i iz škole plivanja.

Zahvaljujemo se roditeljima naših plivača, na nesebičnoj pomoći pre i posle takmičenja, a posebnu zahvalnost ovim putem upućujemo Milošu Matiću, Žarku Mitiću, Dejanu Laziću i Danielu Šdiku, oko velike pomoći pri obavljanju poslova pre samog takmičenja.

U nadi da se i dogodine vidimo na istom mestu…