SERBIA OPEN u Beogradu 10.-12.03.2023.

13 mar,2023 | Vesti

​U Beogradu, je proteklog vikenda, od 10.-12.03. u organizaciji Plivačkog Saveza Srbije, održano tradicionalno medjunarodno takmičenje, SERBIA OPEN 2023.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 40 klubova iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Turske i Srbije. Od 355 plivača, boje našeg kluba branilo je njih 10. Za ovo takmičenje, bilo je neophodno isplivati normu, tako da su samo najbolji obezbedili propusnicu za učešće.

Naš klub predstavljali su Bokun Sara, Crevar Anja, Čiča Nina, Ćirković Martin, Divljak Danica, Husarik Dagmar, Konstantinov Danica i Marta, Miltenović Stefan i Poljak Andrea sa trenerima Crevar Aleksandrom i Šondić Biljanom.

Sa tri medalje, najuspešniji je bio Ćirković Martin, koji se okitio zlatnim medaljama u disciplinama 50 i 100m prsnim stilom, dok je u istoj disciplini na 200m osvojio bronzu u kategoriji mlađih juniora.

Takođe, u kategoriji mlađih juniorki, plivale su Čiča NIna i Konstantinov Marta. Nina je osvojila drugo mesto u disciplini 100m prsno, dok je Marta zauzela treće mesto u istoj disciplini, ali na 50m.

Husarik Dagmar osvojila je treće mesto, u kategoriji starijih juniorki, u disciplini 200m delfin.

Crevar Anja osvojila je prvo mesto u apsolutnoj konkurenciji u disciplini 200m delfin.

Anja se u revijalnoj trci pridružila našem najboljem plivaču Silađi Čabi, zajedno sa Živanović Urošem, Lakatoš Kristijanom, Stepanović Velimiru i Barna Andreju, kako bi zajedno isplivali Čabinu poslednju trku, kao aktivnog plivača. Uz podršku članova reprezentacije i grmoglasnog aplauza koji je dobio od publike, Čaba se ovim putem oprostio od takmičarskog plivanja i reprezentacije Srbije.

Kao plivaču koji je jedan deo karijere proveo trenirajući i u našem gradu, čestitamo mu na jednoj izvanrednoj karijeri, zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio za srpski sport i želimo mu puno uspeha u budućnosti u svim sferama života.