Lige Vojvodine i susret reprezentacija 2024.

25 mar,2024 | Vesti

Prethodni vikend održana je Liga Vojvodine za kadete i pionire, u Novom Sadu. Naš klub nastupio je sa 32 takmičara.
Najuspešnija takmičarka bila je Konstantinov Danica koja je u kategoriji kadeta osvojila četiri medalje. Na 400 i 200metara kraul, kao i na 200 metara mešovitim stilom osvojila je 3. mesto i bronzanu medalju, dok je na 200metara ledjno blistala osvojivši zlatnu medalju.
Pored nje, u kategoriji kadetkinja, medaljama se okitila i Divljak Danica koja je na 200metara prsno osvojila bronzanu medalju, dok je na 200metara delfin doplivala druga do cilja i osvojila srebrnu medalju. Kadetkinje su bile uspešne i u štafeti 4x100metara kraul, osvojivši prvo mesto i zlatnu medalju u sastavu: Bokun Sara, Ratković Andrea, Divljak Danica, Konstantinov Danica.
U muškoj kategoriji, u kategoriji kadeta, medaljom se okitio Samardžija Vuk koji je na 200metara delfin osvojio srebrnu medalju. Muška kadetska štafeta takodje je bila uspešna. Bokun Aleksa, Samardžija Vuk, Živanović Vasilije i Stančul Lazar su uspeli da u trci 4x100metara kraul doplivaju do trećeg mesta i osvoje bronzanu medalju.
U kategoriji pionira, najuspešnija takmičarka je bila Šdiku Lena koja je na 100 metara prsno i 200metara mešovito osvojila drugo mesto i srebrne medalje, dok je 100metara kraul osvojila bronzanu medalju.
U muškoj kategoriji, u kategoriji pionira, medaljama su se okitili Husarik Martin i Jocić Milutin. Milutin je u disciplini 100metara ledjno osvojio treće mesto i bronzanu medalju, dok je Martin blistao u trci na 100metara delfin osvojivši zlatnu medalju.
U kategoriji mladjih pionira, medaljama su se okitili Lazić Jelisaveta i Pantić Miloš. Jelisaveta je osvojila bronzanu medalju u disciplini 100metara prsnim stilom, dok je Miloš na 100metara ledjnim stilom bio drugi i osvojio srebrnu medalju. Muška štafeta mladjih pionira, 4x100metara kraul, u sastavu: Milosavljev Damjan, Nikolić Uroš, Torbica Djordje i Pantić Miloš, osvojila je treće mesto i bronzanu medalju.
Na kraju takmičenja proglašeno je i osam najsvestranijih sportista po kategoriji, a od naših plivača nagradjeni su:

1. Lazić Jelisaveta 5.mesto (mladji pioniri)
2. Šdiku Lena 3.mesto (pioniri)
3. Stančul Lazar 8.mesto (kadeti)
4. Bokun Aleksa 7.mesto (kadeti)
5. Divljak Danica 5.mesto (kadeti)
6. Ratković Andrea 4.mesto (kadeti)
7. Konstantinov Danica 3.mesto (kadeti)

Pored Lige Vojvodine, naš klub imao je predstavnike i na Susretu reprezentacija 2024. Na ovom takmičenju učestvovali su najbolji plivači juinorske selekcije Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Medju njima su se našli i Husarik Dagmar i Ćirković Martin, koji su uspešno predstavili kako reprezentaciju Srbije, tako i Plivački klub “Dinamo”.