Prvenstvo Srbije u Beogradu 14.-17.03.2024.

18 mar,2024 | Vesti

Prethodnog vikenda, od 14. do 17. marta, održano je prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji na bazenu SRC “Milan Gale Muškatirović“. Plivački klub “Dinamo” predstavljalo je 8 plivača, koje je predvodila trener Biljana Šondić.

Naši plivači osvojili su ukupno 7 medalja. Najuspešnija po broju osvojenih medalja je bila Dagmar Husarik, koja se na ovom prvenstvu okitila sa 3 medalje. Ona je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin u apsolutnoj konkurenciji, dok je u istoj disciplini bila druga i doplivala do srebrne medalje u kategoriji starijih juniora. Srebrna je bila i na 100 metara delfin u kategoriji starijih juniora.

Pored Dagmar, medaljama su se u ženskoj konkurenciji okitile i Anja Crevar i Andrea Poljak. Andrea je u disciplini 50 metara ledjno doplivala do bronzane medalje u kategoriji mladjih juniora. Anja Crevar, naša najtrofenija plivačica, i ovog puta je blistala doplivavši do zlatne medalje u disciplini 200 metara slobodno u seniorskoj konkurenciji.

U muškoj kategoriji, u konkurenciji mladjih juniora, medaljama se okitio Ćirković Martin. Martin je plivajući prsnim stilom na 100 metara doplivao do bronzane medalje, dok je na 200 metara prsno osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.