Prvenstvo Vojvodine 22. – 23.10.2022. Novi Sad

24 okt,2022 | Vesti

U Novom Sadu je od 22.-23.10.2022. u organizaciji PLIVAČKOG SAVEZA VOJVODINE, održano Prvenstvo Vojvodine za pionire, kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji 2022.

Naš klub predstavljalo je 29 plivača. Prvog dana takmičili su se pioniri i kadeti. Osvojeno je sedam medalja.
Poljak Andrea u disciplini 200m ledjno osvojila je prvo mesto, dok je Čiča Nina u disciplini 200m prsno osvojila drugo mesto. Ćirković Martin je bio drugoplasirani u trci na 100m delfin, dok je u disciplini 200m prsno, osvojio treće mesto. Stančul Lazar u disciplini 400m kraul osvojio je drugo mesto.

Naše plivačice u štafetama 4x50m mešovito osvojile su treća mesta i u pionirskoj i u kadetskoj kategoriji.

Za štafetu pionira plivale su Bokun Sara, Pantić Magdalena, Patković Andrea i Šdiku Lena, a u kadetskoj Poljak Andrea, Čiča Nina, Divljak Danica i Šimon Sara.

Naše ekipe u ukupnom plasmanu osvojile su treće mesto i pehare.

Za pionire nastupali su: Bisak Ivona, Bokun Sara i Aleksa, Luketa Đorđe, Marin Miona, Milanović Petar, Pantić Magdalena, Popov Filip, Ratković Andrea, Samrdžija Vuk, Šdiku Lena, Stančul Lazar, Tintor Milica i Miona, Veličkovski Darija i Živanović Vasilije.
Za kadete nastupali su: Čiča Nina, Ćirković Martin, Divljak Danica, Konstantinov Danica, Petrović Teodora, Poljak Andrea i Šimon Sara.

U nedelju, nastupile su naše juniorke. Husarik Dagmar osvojila je tri medalje. Prvo mesto u u disciplini 100m delfin u juniorskoj i drugo mesto u apsolutnoj kategoriji, a u trci na 100m ledjno treće mesto u juniorskoj kategoriji. Nađ Andrea u disciplini 100m prsno prvo mesto u juniorskoj, a treće mesto u apsolutnoj kategoriji u istoj disciplini. U trci 50m prsno drugo mesto u juniorskoj, a treće u apsolutnoj. Prvo mesto u apsolutnoj kategoriji za disciplinu 200m prsno. Konstantinov Marta u disciplini 50m prsno prvo mesto i u juniorskoj i u apsolutnoj, dok je u disciplini 100m prsno, osvojila drugo mesto. Periz Katarina osvojila je prvo mesto u kategoriji mlađih juniora u disciplini 100m ledjno.