Prvenstvo Vojvodine pioniri i kadeti, Novi Sad 2024.

24 jun,2024 | Vesti

U subotu, 22.06, održano je letnje prvenstvo Vojvodine za mladje pionire, pionire i kadete na bazenu “Spens” u Novom Sadu. Ukupno je učestvovalo 293 takmičara iz 19 klubova, a PK “Dinamo” osvojio je 23 medalje.
U ženskoj kategoriji, u kategoriji kadetkinja, najuspešnija je bila Divljak Danica koja je osvojila ukupno 4 medalje. Danica je osvojila srebrnu medalju na 200m mešovito, dok je tri bronzane medalje osvojila u disciplinama 50 i 200m delfin i 200m prsno. Pored nje, u kategoriji katekinja medalje su osvojile i Konstantinov Danica i Ratković Andrea. Danica se okitila sa tri medalje, od toga zlatnom na 200m ledjno, srebrnom na 50m ledjno i bronzanom u disciplini 200m kraul. Andrea je bila treća u disciplini 800m kraul. Kadetska ženska štafeta 4x50m mešovito osvojila je srebrnu medaju, u sastavu: Konstantinov Danica, Divljak Danica, Ratković Andrea i Bokun Sara.
Takodje u ženskoj kategoriji, u kategoriji pionirki, medaljom se okitila i Šdiku Lena koja je u disciplini 200m mešovito bila treća. Kod mladjih pionirki, Lazić Jelisaveta se okitila bronzanom medaljom na 50m prsno. Ženska štafeta mladjih pionira 4x50m mešovito osvojila je zlatnu medalju u sastavu: Veličković Marija, Lazić Jelisaveta, Matić Mila i Matić Sanja.
U muškoj kategoriji, u kategoriji kadeta, medaljama su se okitili Bokun Aleksa i Stančul Lazar. Aleksa je bio treći u disciplini 200m prsno, dok se Lazar okitio srebrnom medaljom u disciplini 800m kraul. Muška štafeta kadeta 4x50m mešovito u sastavu Stančul Lazar, Živanović Vasilije, Samardžija Vuk i Bokun Aleksa osvojila je srebrnu medalju.
U kategoriji pionira blistao je Jocić Milutin koji je osvojio ukupno tri medalje. Milutin je osvojio dve bronzane medalje u disciplinama 100m ledjno i 100m kraul, dok se srebrnom okitio u trci na 100m delfin. Pantić Miloš se takodje okitio sa tri medalje, ali u kategoriji mladjih pionira. Miloš je bio prvi u disciplini 50m delfin, drugi u disciplini 200m mešovito, dok je bronzanu medalju osvojio plivajući 50m ledjno. Muške štafete 4x50m mešovito mladjih pionira i pionira su blistale osvojivši dve zlatne medalje. Kod mladjih pionira plivali su: Aleksić Mateja, Nikolić Uroš, Pantić Miloš i Milosavljev Damjan, dok su sastav pionirske štafete činili: Jocić Milutin, Pušelja Ilija, Husarik Martin i Filipović Andrej.
U ekipnom plasmanu PK “Dinamo” dva puta je bio treći, i to u kategoriji kadeta i kategoriji mladjih pionira osvojivši dva pehara.